Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4.23 Bortfall av tollsatser, jf. kap. 5511 post 70

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre foreslår å fjerne toll for flere utviklingsland som eksporterer varer til Norge slik at de får et bedre grunnlag for å utvikle sin økonomi. Å bedre utviklingslandenes muligheter til å delta i den globale økonomien, er en forutsetning for å bringe mennesker ut av fattigdom på varig basis. Handel og økonomisk vekst er de sterkeste drivkreftene for å hente mennesker varig ut av fattigdom. Bare de siste 10 årene har flere hundre millioner mennesker gått fra absolutt fattigdom til økt velstand. Disse medlemmer ønsker å bidra til dette ved å innføre nulltoll for varer fra følgende tre land: Vietnam, Pakistan og Nigeria.

Disse medlemmer vil på denne bakgrunn fremme følgende forslag:

«Stortinget ber regjeringen innføre nulltoll for varer fra Vietnam, Pakistan og Nigeria fra 1. juli 2011.»

Disse medlemmer viser til bevilgningsforslag i kapittel 19 i denne innstilling under kap. 5511 post 70.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til innstillingen til Prop. 117 L (2010–2011) der disse medlemmer går imot regjeringens forslag til innføring av merverdiavgift på elektroniske (immaterielle) varer og tjenester fra utlandet. Disse medlemmer viser til bevilgningsforslag i denne innstillingens kapittel 19.