Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

16.1 Kap. 1300 Samferdselsdepartementet

Det har de siste årene vært en betydelig økning i bevilgningene til veg og jernbane. Videre har det vært stor oppmerksomhet rundt miljøutfordringer og satsing på kollektivtransport. Dette har medført en større arbeidsbelastning for departementet. For å styrke bemanningen innenfor veg og jernbane foreslås det å øke bevilgningen på kap. 1300 Samferdselsdepartementet, post 1 Driftsutgifter med 3 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.

Bevilgningen omfatter kontingenter til deltakelse i internasjonale organisasjoner og programmer innen transport og kommunikasjon. Kontingentene blir betalt i utenlandsk valuta. Valutakursendringer og endringer i aktivitetsnivået i enkelte organisasjoner har gjort at kontingentene, målt i norske kroner, har økt sammenlignet med anslagene som lå til grunn for saldert budsjett 2011. Det foreslås derfor å øke bevilgningen på kap. 1300 Samferdselsdepartementet, post 70 Tilskudd til internasjonale organisasjoner med 2,3 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.