Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

11.7 Kap. 726 Statens helsepersonellnemnd

Det har vært en sterk økning i antall klagesaker og godtgjøring til nemndsmedlemmer. Det foreslås å øke bevilgningen med 0,5 mill. kroner mot en tilsvarende reduksjon av bevilgningen over kap. 728, post 1. Nemndene har felles sekretariat og utgiftene til drift må derfor sees i sammenheng.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til den økning i antall klager som medfører en styrking av budsjettet til helsepersonellnemnda. I Prop. 120 S (2010–2011) er det ikke tatt inn noen forklaring på årsakene til den sterke økningen eller noen vurdering av fremtidig behov for innsats i nemnda. Disse medlemmer vil be regjeringen legge frem en oversikt over de antatte årsaker til økningen og en vurdering av situasjonen i forbindelse med budsjettforslaget for 2012.

I Prop. 120 S (2010–2011) overføres 0,5 mill. kroner fra kap. 728 Klagenemnda for behandling i utlandet og Preimplantasjonsdiagnostikknemnda, post 1 Driftsutgifter til kap. 726 Statens Helsepersonellnemnd. Nemndene har felles sekretariat og utgiftene kan derfor, iflg. Prop. 120 S (2010–2011), sees i sammenheng. Disse medlemmer understreker at overføringen av midler ikke må medføre at saker som gjelder behandling i utlandet og Preimplantasjonsdiagnostikknemnda blir nedprioritert.