Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10.26 Kap. 5705 Refusjon av dagpenger

Bevilgningen er på 80 mill. kroner. Arbeids- og velferdsetaten forskutterer dagpenger til personer som blir omfattet av konkurs. Inntektene på denne posten er knyttet til refusjon av dagpenger i forbindelse med lønnsgaranti ved konkurs. Det er vanligvis et etterslep fra åpnede konkurser til faktisk innbetalte refusjoner av dagpenger.

Det er forventet en reduksjon i refusjoner sammenlignet med forutsetningene i saldert budsjett 2011, og på denne bakgrunn foreslås det å redusere bevilgningen for 2011 på kap. 5705 post 1 med 20 mill. kroner, til 60 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.

Bevilgningen er på 1 mill. kroner. Arbeids- og velferdsetaten utbetaler dagpenger til EØS-borgere med dagpengerettigheter fra andre EØS-land mens de søker arbeid i Norge. Arbeids- og velferdsetaten søker i etterkant om refusjon av sitt utlegg fra den enkeltes hjemland.

Det er forventet en vekst i refusjonene sammenlignet med forutsetningene i saldert budsjett 2011, og det foreslås å øke bevilgningen på kap. 5705 post 3 med 5 mill. kroner, til 6 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.