Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

Forslagsstillerne viser til at det er bred enighet om at fokuset fremover bør være å utvikle innholdet og kvaliteten i barnehagene. Forslagsstillerne er opptatt av å ta i bruk nye hjelpemidler for å gi barnehagebarn en bedre hverdag, flere fornøyde foreldre og en enklere hverdag for de ansatte.

Forslagsstillerne mener det finnes for lite forskning innenfor barnehagesektoren i Norge når det kommer til hvilke tiltak som hever kvaliteten.

Forslagsstillerne mener at økt bruk av digitale hjelpemidler innenfor barnehagens drift og praktiske arbeid kan bidra til å øke kvaliteten i barnehagen. Forslagsstillerne er opptatt av å bedre kvalitetssikringen av dokumentasjonen barnehagen har om barna, samt å få en bedre utnyttelse av denne. Bruk av digitale hjelpemidler kan også bidra til å forbedre kommunikasjonen internt i barnehagen mellom de ansatte og avdelingene.

Forslagsstillerne ønsker at det igangsettes et pilotprosjekt med utprøving av digitale hjelpemidler i barnehagen, samt et eget forskningsprosjekt for å kartlegge kvalitetseffekter ved bruk av disse. Formålet med et slikt prosjekt må være å gi en god fremstilling av situasjonen før barnehagen tar i bruk digitale hjelpemidler, underveis og i etterkant. Det er viktig å sikre et bredt utvalg for forskningen for å finne god dokumentasjon på effekten av innføring av digitale hjelpemidler i barnehagen.

Forslagsstillerne fremmer følgende forslag:

  • «1. Stortinget ber regjeringen igangsette et forsøksprosjekt med utprøving av digitale hjelpemidler i barnehagen for å styrke kontakten med hjemmet og sikre mer tid til barna.

  • 2. Stortinget ber regjeringen igangsette et forskningsprosjekt for å evaluere hvilke effekter innføring av digitale hjelpemidler har for kvaliteten og innholdet i barnehagen.

  • 3. Stortinget ber regjeringen foreta en uavhengig vurdering av barn og foresattes personvern og rettssikkerhet, samt regelverk for håndtering, lagring og sletting av data, i forbindelse med bruk av digitale hjelpemidler i barnehagen.»