Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

Det fremmes i dokumentet følgende forslag:

«I

Stortinget ber regjeringen instruere Helse Sør-Øst om å overføre deler av Aker sykehus til Ahus som en filial på linje med Stensby sykehus og Ski sykehus.

II

Stortinget ber regjeringen sørge for at relevante bygninger, bemanning og utstyr fra Aker sykehus overføres til Ahus, slik at Ahus oppnår økt kapasitet og forsvarlig pasientbehandling.»

Forslagsstillerne viser til at ansvaret for 160 000 nye innbyggere fra Oslo-området er overført til pasientgrunnlaget til Akershus universitetssykehus (Ahus) fra 1. januar 2011, og at Ahus som opprinnelig var planlagt med et pasientgrunnlag på ca. 350 000, har fått dette økt til ca. 460 000. Forslagsstillerne mener det er lite samsvar mellom de lovnader som helse- og omsorgsministeren har gitt, og dagens situasjon for pasienter som er berørt av denne omleggingen, og at det er nødvendig med tiltak for å sikre forsvarlig kapasitet til å behandle pasientene i det utvidede opptaksområdet.

Det vises til opplysninger fra ansatte om at sengepostkapasiteten ved Ahus er for lav, og at Ahus er helt avhengig av filialsykehus for å unngå store problemer. Forslagsstillerne mener på denne bakgrunn at relevante sengeposter, utstyr og bemanning ved deler av gamle Aker sykehus fra Oslo universitetssykehus bør overføres til Ahus, slik at deler av Aker sykehus vil fungere som en filial til Ahus.

Forslagsstillerne viser også til det økende befolkningsgrunnlaget Ahus vil få de kommende årene, og til at Oslo og områdene rundt har en estimert befolkningsvekst på 15–20 000 personer årlig.