Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

15.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til Riksrevisjonens kontroll av Miljøverndepartementet og dets underliggjande organ. Det er avgitt ni avsluttande revisjonsbrev utan merknad.

Komiteen registrerer at Riksrevisjonen omtalar informasjonstryggleiken i Miljøverndepartementet på eit kritisk vis, og at departementet fylgjer opp dette i styringsdialogen for 2010.

Komiteen har merka seg Riksrevisjonens omtale av erstatningsordninga for beitedyr tekne av rovvilt.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, vil visa til Soria Moria 2-erklæringa, der det går fram at erstatningsordninga for husdyr skal endrast. Eit ekspertutval skal gjera framlegg om ei slik ny vederlagsordning. Desse medlemmer legg til grunn at dette utvalet tek omsyn til Riksrevisjonens merknader som gjeld den noverande erstatningsordninga, og er nøgd med at departementet har meldt at dette skal skje.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti viser til departementets redegjørelse i Dokument nr. 1 (2001–2002) der en ville be Direktoratet for naturforvaltning å vurdere kobling av søknader om rovvilt-erstatning mot opplysninger fra landbruksregistrene, uten at dette er fulgt opp på en tilfredsstillende måte. Disse medlemmer forventer at utbetalinger av rovvilterstatning uten unntak skal skje på bakgrunn av betryggende saksbehandling og kontroll av søknadsdata. Disse medlemmer viser for øvrig til komiteens spørsmål om dette datert 4. november 2010 samt statsrådens svar av 25. november 2010, som vedlegges innstillingen.