Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 7

Jeg viser til deres brev av 28. oktober 2010 med spørsmål knyttet til korrespondanse mellom Landbruks- og matdepartementet og Senterpartiet knyttet til fornybarprosjekter, finansiering og organisering.

Korrespondansen mellom Senterpartiet og LMD som etterspørres i saken består av tre e-poster mellom daværende generalsekretær i Senterpartiet Ivar Egeberg og politisk rådgiver Ane Kismul i LMD. De tre e-postene er tidligere offentliggjort, enten av OED eller ved at det er gitt til media:

  • 11. E-post av 29. april 2009 fra Ivar Egeberg til Ane Kismul

  • 12. E-post av 5. mai 2009 fra Ane Kismul til Ivar Egeberg

  • 13. E-post av 5. mai 2009 fra Ivar Egeberg til Ane Kismul

E-post nr. 1 inneholder kun faglige spørsmål og vurderinger. E-posten er korrespondanse mellom politikere som i utgangspunktet ikke omfattes av offentleglova. Vi har imidlertid allerede gitt innsyn i den etter innsynsbegjæring fra TV2. Dette skyldes at e-posten ble videresendt til embetsverket i departementet med spørsmål om kommentarer fra de som arbeider med deler av energiproblematikken, og at den derfor kan regnes som saksdokument for forvaltningen etter en streng fortolkning av offentleglova.

E-post nr. 2 inneholder kun faglige vurderinger.

E-post nr 3 inneholder i hovedsak faglige og partiinterne vurderinger. Finansiering av prosjektet er nevnt i ett av de 16 punktene som ramses opp i mailen. Denne mailen er ikke besvart fra Ane Kismul.

Både e-post nr. 2 og 3 ble oversendt fra OED til Justisdepartementets lovavdeling i forbindelse med habilitetsvurderingen som ble gjort i saken. De er også publisert på Olje- og energidepartementets hjemmesider i forbindelse med habilitetsvurderingen (vedlegg 4 til Brev fra OED til Justisdepartementets lovavdeling av 29. september 2010).

Alle tre e-postene er vedlagt dette brevet.