Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Justis- og politidepartementet v/statsråden, datert 18. november 2009

Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008. Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Justis- og politidepartementets område:

  • 1. Riksrevisjonen viser til at Nødnettprosjektet er forsinket. Hvilke merkostnader har forsinkelsen medført for nødetatene?

  • 2. På hvilken måte har statens eventuelle manglende kompetanse ved kontraktsinngåelse påvirket fremdriftsplanen for utbygging av et nytt nødnett?

  • 3. Er det avklart om leverandøren har tilstrekkelig finansiell styrke til å stå økonomisk til ansvar for kontraktsbrudd, og på hvilket tidspunkt ble dette i tilfelle avklart?

  • 4. Politi- og lensmannsetatens IKT-system er sårbart, hvilket er påpekt av Riksrevisjonen og bekreftet av et dataangrep mot etaten i 2009. Hva er årsaken til at denne svakheten ikke er rettet opp?

  • 5. Uavklarte forhold knyttet til leiligheter i Oslo politidistrikt har medført at de er forfalt til ubeboelig standard. På hvilken måte har departementet arbeidet for å hindre slikt misbruk av offentlige midler?

Av hensyn til den videre fremdrift i saken bes det om snarlig svar.