Brev fra Finansdepartementet v/statsråden til Stortingets presidentskap, datert 30. oktober 2009

Korrigering av trykkfeil i Prop. 1 S (2009-2010) Skatte-, avgifts- og tollvedtak

Prop. 1 S (2009-2010) inneholder dessverre noen uklarheter og feil.

Side 15

Tabell 1.5: Følgende fotnoter skal inn:

Fotnote 1 til overskriften i tabellen: "Totaltallene samsvarer med definisjonene i nasjonalregnskapet, men inndelingen i skattearter avviker noe."

Fotnote 2 til kolonneteksten "Trygde- og pensjonspremier, andre stats- og trygderegnskaper": "Blant annet Statens pensjonskasse"

Fotnote 3 til kolonneteksten "Andre skatter og avgifter": "Herunder en del inntektsposter som grupperes som skatteinntekter i nasjonalregnskapet, men som ikke føres som skatteinntekt i statsbudsjettet."

Side 25

Første spalte, tredje siste avsnitt, første setning. Det står: "Anslagsvis 88 000 personer inngår hvert år avtaler med finansiering av hjemme-PC ved bruttotrekk."

Det skal stå: "Anslagsvis 80 000 personer inngår hvert år avtaler med finansiering av hjemme-PC ved bruttotrekk."

Side 73

Under avsnittet om utfasing av fritak for biodiesel, sjette linje står det:

"Partene i Klimaforliket har blitt enige om å trappe opp omsetningspåbudet til 5 pst. fra 1. juli 2010." En slik opptrappingsplan var ikke en del av klimaforliket.

Det burde ha stått: Det legges opp til å innføre et omsetningskrav på fem volumprosent av omsatt drivstoff fra medio 2010. Dette kravet vil imidlertid bli vurdert nærmere basert på en vurdering av klimaeffekten av biodrivstoff, videre utvikling av EUs bærekraftkriterier frem mot 2010 og utviklingen i andre lands politikk på området. Det tas sikte på å innføre bærekraftskriterier sammen med omsetningspåbudet for 2010.

Side 82

Under avsnittet om markedet for avfallsforbrenning står det i første setning, andre linje: "Forbudet mot deponering av nedbrytbart avfall fra 1. juni 2009…".

Det skal stå: "Forbudet mot deponering av nedbrytbart avfall fra 1. juli 2009".

Under samme avsnitt, linje 17 står det "…slik Sverige har vedtatt med virkning fra 1. september 2010."

Det skal stå: "…slik det i Sverige er foreslått med virkning fra 1. oktober 2010."

Side 111

Stortingets vedtak om avgift på alkohol § 1 annet ledd annet punktum skal lyde:

"Departementet kan videre gi forskrift om at det skal betales avgift på alkohol som er i varer som ikke er avgiftspliktige etter første ledd, samt om forenklet avgiftsberegning for varer som reisende innfører til personlig bruk utover avgiftsfri kvote, jf. tolloven § 4-20."

Side 121

Stortingets vedtak om avgift på bensin § 3 skal lyde:

"Departementet kan ved overtredelse av § 2 nekte fritak, nedsettelse eller tilskudd for kortere eller lengre tid."