Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Forslag frå mindretal

Forslag fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen utrede om opprettelsen av kontoret i Kirkenes i tilstrekkelig grad har bidratt til at fondene for Nordvest-Russland når sitt formål, og fremme en egen sak for Stortinget om hvordan fondene for Nordvest-Russland i større grad kan nå sitt formål og i større grad bidra til resultater i nordområdesatsingen.

Forslag 2

Dokument nr. 8:14 (2008–2009) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Jan-Henrik Fredriksen og Øyvind Korsberg om at investeringsfondene for Nordvest-Russland og investeringsfondet for Øst-Europa blir slått sammen og forvaltningen av fondene legges til Kirkenes – vedlegges protokollen.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen slå sammen Investeringsfondet for Russland, SUS-landene og Balkan (ØSE), og Investeringsfondet for Nordvest-Russland (NVR) slik at sannsynligheten for å få aktivert kapital øker, og flytte hovedforvaltningen av fondet til Kirkenes.

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen vurdere å fjerne begrensninger på maksimal engasjementsstørrelse samt åpne for at fondene kan yte ordinære lån, gitt at det ikke finnes nesten like gode private tilbud.

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen videreutvikle Tilskuddsfondet for Nordvest-Russland (TNR) samt vurdere det geografiske virkeområdet for fondene på nytt.