Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til brev av 5. juni 2008 hvor det bes om min uttalelse til forslagene i dokument nr. 8:102 (2007-2008) om å styrke Skattefunn-ordningen.

I Soria Moria-erklæringen har Regjeringen forpliktet seg til å videreføre og evaluere Skattefunn. SSBs evalueringsarbeid ble sluttført i januar. SSBs evaluering viser at Skattefunn i hovedsak virker etter hensikten. Den utløser mer FoU i næringslivet. Likevel har økningen i næringslivets samlede FoU-utgifter vært beskjeden fra 2002, og næringslivets FoU-utgifter som andel av BNP har faktisk falt. Skattefunn ser heller ikke ut til å bidra til innovasjoner i form av patentering eller nye produkter for markedet. SSB mener at hovedtrekkene i Skattefunn bør videreføres, men foreslår likevel enkelte endringer, herunder at ordningen legges om til en tilskuddsordning.

Vi arbeider med oppfølgingen av SSBs evaluering, og jeg tar sikte på å komme tilbake til Stortinget med denne saken i forbindelse med budsjettet for 2009. Her vil det også drøftes om Skattefunn ev. bør styrkes.