Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

Generalinspektørene og deres stabsfunksjoner lokaliseres i tilknytning til forsvarsgrenenes virksomhet.

Forslag 2

Forsvarets fellesoperative hovedkvarter og Landsdelskommando Nord-Norge legges ned. Det opprettes et samlet Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan ved Bodø.

Forslag 3

Olavsvern legges ned.

Forslag 4

Utdanningsvirksomheten ved KNM Harald Haarfagre legges ned. Sjøforsvarets rekruttutdanning flyttes til Bergen. Madla leir legges ned.

Forslag 5

Luftforsvarets rekruttutdanning flyttes til Kjevik.

Forslag 6

HV-distrikt 07 og 08 nedlegges og erstattes av et distrikt omfattende Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland fylker med distriktsstab i Vatneleiren, Sandnes.

Forslag 7

Heimevernets utdanningsvirksomhet på Værnes legges ned.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 8

Stortinget ber Regjeringen om å gjennomføre en evaluering av ordningen med integrert departement og forsvarsledelse.

Forslag 9

Stortinget slutter seg til Forsvarets styrkestruktur, og at det bygges opp en 4. bataljon under Hæren i perioden. Forsvarsdepartementet gis fullmakt til å iverksette endringene.

Forslag fra Høyre:

Forslag 10

Stortinget slutter seg til Forsvarets fremtidige styrkestruktur som beskrevet i proposisjonens tabell 6.6, med unntak av antall HV-distrikter, dog slik at det bygges opp en 4. bataljon under Hæren i perioden. Forsvarsdepartementet gis fullmakt til å iverksette endringene.