Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen v/komitéleder til Kultur- og kirkedepartementet v/statsråden, datert 4. desember 2007

Komiteen vil i sakens anledning vise til Grunnloven § 106 første punktum, som lyder: "Saavel Kjøbesummer som Indtægter af det Geistligheden beneficerede Gods skal blot anvendes til Geistlighedens Bedste og Oplysningens Fremme."

Det har den siste tiden blitt reist betydelig tvil om hvorvidt Regjeringens forslag til endringer i lov om Opplysningsvesenets fond og den nye tomtefesteinstruksen, som skal tre i kraft 1. juli 2008, er i tråd med Grunnloven § 106. Spørsmålet var senest opp i Stortinget i interpellasjonsdebatt den 22. november 2007.

På denne bakgrunn ber Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité statsråden om å redegjøre for de vurderinger departementet har gjort om grunnlovsmessigheten til den nevnte lovendring og den nye tomtefesteinstruksen. Statsråden bes videre dokumentere bakgrunnen for disse vurderinger.