Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen sørge for at det utarbeides en klar definisjon for hva som skal betegnes som heldøgns pleie- og omsorgstilbud.

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å implementere oppsøkende og forebyggende hjemmesykepleie i lov om helsetjenesten i kommunen, i tråd med innholdet i forslaget i Dokument nr. 8:83 (2006-2007).

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen foreta en gjennomgang av refusjonsordningene for fysioterapi med den hensikt å lage et enhetlig regelverk for hele landet.

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen utrede det organisatoriske og finansielle ansvaret for driften av intermediære avdelinger og hospice.

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en ordning med stimuleringstiltak eller øremerkede driftstilskudd til eldresentre i Norge.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 6

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om etablering av en ordning med statlig eldreombud.

Forslag 7

Stortinget ber Regjeringen foreta en gjennomgang av finansieringsmodellen for eldreomsorgen med sikte på en statlig overtagelse av finansieringsansvaret.

Forslag 8

Stortinget ber Regjeringen sørge for at det innføres fritt brukervalg for alle pleie- og omsorgstjenester.

Forslag 9

Stortinget ber Regjeringen sørge for at det innføres registrering av de som får avslag på søknader om pleie- og omsorgstjenester.

Forslag 10

Stortinget ber Regjeringen sørge for at det innføres ventelisteregistrering av de som har fått innvilget søknad, og som venter på sykehjemsplass.

Forslag 11

Stortinget ber Regjeringen utrede muligheten for å innføre RAI/RUG-systemet som grunnlag for betaling av institusjonsomsorgen.

Forslag 12

Stortinget ber Regjeringen om å tillegge Sosial- og helsedirektoratet godkjenningsmyndighet for bemanningsplanene ved landets sykehjem, slik at pleietrengende sykehjemsbeboere sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen, uavhengig av bosted.

Forslag 13

Stortinget ber Regjeringen innføre statlige bemanningsnormer for sykehjem, både når det gjelder leger og sykepleiere.

Forslag 14

Stortinget ber Regjeringen utarbeide en fremdriftsplan for hvordan man innen 2012 skal oppnå 25 prosent dekningsgrad av heldøgns pleie- og omsorgsplasser i forhold til antall eldre over 80 år.

Forslag 15

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å endre fribeløpet i vederlagsforskriften til 25 prosent av grunnbeløpet i folketrygden.

Forslag 16

Stortinget ber Regjeringen innføre bindende normerte satser og kriterier for omsorgslønn.

Forslag 17

Stortinget ber Regjeringen overføre finansieringsansvaret for trygghetsalarmer til folketrygden.

Forslag 18

Stortinget ber Regjeringen fremme en plan med incentiver for å heve statusen til og tilgangen på arbeidskraft i pleie- og omsorgssektoren, samt for å øke bruken av frivillig sektor.

Forslag 19

Stortinget ber Regjeringen innføre krav om vandelsattest for de som jobber i pleie- og omsorgssektoren.

Forslag 20

Stortinget ber Regjeringen fremlegge en plan for å sikre en økning av antall medisinske sengeposter ved norske sykehus.

Forslag 21

Stortinget ber Regjeringen utrede muligheter for bruk av sykehjemsmoduler.

Forslag 22

Stortinget ber Regjeringen innføre forsøk i enkelte kommuner med bruk av registreringssystem, jf. bruk av "Digitalpenn" i Solna Stad i Sverige.

Forslag 23

Stortinget ber Regjeringen endre finansieringen av legemidler i sykehjem slik at sykehjemsbeboere får dekket utgifter til legemidler på samme måte som eldre som bor utenfor institusjon.