Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

Stortingets presidentskap legger med dette fram forslag om fordeling av rammeområder med budsjettkapitler og utkast til romertallsvedtak til de forskjellige komiteene.

Det er i det etterfølgende forslaget lagt til grunn Forretningsordenen § 12 om arbeidsfordelingen mellom komiteene og budsjettreformen av 1997, jf. Forretningsordenen §§ 19 og 22.

I forhold til inneværende års budsjett er noen nye kapitler kommet til, mens andre kapitler er strøket. Det er også enkelte endringer i budsjettkapitlenes navn og nummerering.

Forslaget til statsbudsjett foreslås fordelt på 21 utgiftsrammer og 2 inntektsrammer. Rammeområdene 7 og 15 er slått sammen til nytt rammeområde 7 Arbeid og sosial under arbeids- og sosialkomiteen.

Kap. 2800/5800 Statens pensjonsfond - Utland, kap. 5999 Statslånemidler og statsbudsjettets 90-99-poster (i hovedsak lånetransaksjoner) foreslås fordelt til behandling av finanskomiteen utenfor rammesystemet.