Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

9. Årlig rapportering

Det er Regjeringens mål å ha systematisk oversikt over utviklingen av arbeidet for å redusere sosiale helseforskjeller.

Som virkemidler for å oppnå dette vil Regjeringen:

  • – etablere et rapporteringssystem for å følge utviklingen i arbeidet for å redusere sosiale helseforskjeller

  • – rapportere om utviklingen i arbeidet for å redusere sosiale helseforskjeller i Helse- og omsorgsdepartementets årlige budsjettproposisjoner

Komiteen ser det som nyttig at Regjeringen vil opprette et rapporteringssystem som skal gi systematisk og jevnlig oversikt over utviklingen av arbeidet for å redusere sosiale helseforskjeller. Det er viktig at dette tar utgangspunkt i de målene og delmålene som er beskrevet i St.meld. nr. 20 (2006-2007). Til hver målformulering trengs det en eller flere indikatorer som gjør det mulig å følge utviklingen over tid. Det er likeledes positivt at Sosial- og helsedirektoratet skal utgi årlige statusbeskrivelser basert på rapporteringssystemet, og at disse skal brukes som grunnlag for årlig rapportering i budsjettene. Komiteen ser fram til de varslede gjennomganger av arbeidet med å utjevne sosiale helseforskjeller i Helse- og omsorgsdepartementets budsjettproposisjoner, noe som vitner om at Regjeringen ser nødvendigheten av at innsatsen må være langvarig og omfattende.