Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Kultur- og kirkedepartementet v/statsrådentil familie- og kulturkomiteen, datert 28. februar 2007

Jeg viser til Familie- og kulturkomiteens brev av 5. februar 2007. Jeg viser også til brev av 5. februar 2007 med departementets merknader til Dok. nr. 8:31 (2006-2007).

Komiteen spør for det første om departementet har vurdert Skattebetalerforeningen som høringsinstans. Departementet har - nettopp fordi dette er tale om en regnskapsteknisk endring som ikke skal få noen betydning for lisensbetalerne - lagt til grunn at det er tilstrekkelig med en relativt begrenset høring av forskriftsutkastet. Departementet har derfor sendt utkastet på høring til Finansdepartementet, Barne- og likestillingsdepartementet, Fornyings- og administrasjonsdepartementet, NRK og Forbrukerombudet.

Videre spør komiteen hvorfor departementet ikke redegjorde for de regnskapsmessige konsekvensene av omleggingen i forbindelse med statsbudsjettet for 2007. Som kjent kom saken kom opp som følge av en flertallsmerknad fra Familie- og kulturkomiteen i Budsjett-innst. S. nr. 2 (2006-2007). I oppfølgingen av dette har departementet utredet ulike modeller for hvordan lisensinnkrevingen kan omlegges i samsvar med Stortingets forutsetninger og de økonomiske konsekvensene av de ulike modellene. Dette utredningsarbeidet ble påbegynt etter at innstillingen fra komiteen forelå. Departementet hadde derfor ikke mulighet for å redegjøre nærmere for disse konsekvensene i St.prp. nr. 1 (2006-2007).

Endelig spør komiteen om statsråden vil komme tilbake til Stortinget med saken, og evt. i hvilken form. Som nevnt i brev av 5. februar 2007 til komiteen legger departementet til grunn at det utkastet til forskriftsendringer som nå er sendt på høring ivaretar Stortingets forutsetninger slik de er uttrykt i Budsjett-innst. S. nr. 2 (2006-2007). Så lenge høringen gir grunnlag for å gå videre med en slik modell, skulle det derfor ikke være nødvendig å legge saken fram for Stortinget.