Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra Samferdselsdepartementet v/statsrådentil transport- og kommunikasjonskomiteen, datert 26. januar 2007

Jeg viser til brev av 17.01.07 fra Transport- og kommunikasjonskomiteen der Dokument nr. 8 (2006 - 2007) med forslag om etablering av et frittstående vegtilsyn er vedlagt. Forslaget tar i sin omtale av bakgrunn utgangspunkt i raset i Hanekleivtunnelen.

Jeg viser også til mitt svar på spørsmål 5 fra stortingsrepresentant Arne Sortevik om sikkerheten på det norske vegnettet, jf. spørretimen 10.01.07. Granskingsrapporten vedrørende raset i Hanekleivtunnelen vil foreligge allerede i midten av februar. Resultatet av denne vil være et viktig grunnlag for min vurdering av om det bl.a. bør opprettes et frittstående vegtilsyn.

Jeg ønsker at Stortinget skal få fyldig informasjon om saken og få anledning til å diskutere alle sider av den. Jeg tar sikte på å redegjøre nærmere for raset i Hanekleivtunnelen i samleproposisjon som er planlagt lagt fram i mai 2007 i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett. Problemstillinger knyttet til kontroll og tilsyn vil bli en viktig del av redegjørelsen. Etter min oppfatning er det mest hensiktsmessig å vurdere spørsmålet om opprettelse av et vegtilsyn i denne sammenheng.