Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Komiteens gjennomgang av dissenser i Regjeringen

I perioden 1. januar-30. juni 2005 har det vært én dissens i Regjeringen. Dissensen gjaldt utnevning av biskop Ole Christian Mælen Kvarme til biskop i Oslo bispedømme 11. mars 2005.

Statsrådene Petersen, Solberg, Høybråten, Dåvøy, Krohn Devold, Brende, Widvey og Hareide støttet den innstillingen statsråd Svarstad Haugland hadde lagt fram på vegne av Kultur- og kirkedepartementet.

Statsrådene Foss og Dørum gav uttrykk for at de etter en samlet vurdering var kommet til at direktør i Kirkerådet Erling J. Pettersen bør utnevnes til ny biskop i Oslo.

Hans Majestet bifalt flertallets tilråding.

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Berit Brørby, Svein Roald Hansen og Ivar Skulstad, fra Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen og Lodve Solholm, fra Høyre, Per-Kristian Foss, fra Sosialistisk Venstreparti, Inge Ryan, fra Kristelig Folkeparti, Dagfinn Høybråten, og fra Senterpartiet, Magnhild Meltveit Kleppa, har merket seg at det har vært én dissens i Regjeringen i den aktuelle perioden.