Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Forsvarsdepartementet v/statsråden til Høyres fraksjon i kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 7. juni 2005

Det vises til brev av 6. juni 2005 med spørsmål i tilknytning til behandlingen av Dokument nr. 3:9 (2004-2005).

På bakgrunn av ulik forståelse av hvordan avhendingsinstruksen skal anvendes, bl.a. i forhold til innhenting av takst, har Forsvarsdepartementet (FD) vært i nærmere dialog med ansvarlig departement for instruksen - Moderniseringsdepartementet (MOD).

I FDs brev av 2. juni 2005 til Riksrevisjonen, jf. vedlagte kopi, bekreftes at MOD og FD er enige om at ved avhending av statlig fast eiendom skal det, som hovedprinsipp, avholdes verditakst av eiendommen, jf. avhendingsinstruksen § 3.2.

De to departementene er også enige om at avhendingsinstruksen § 3.3 åpner for at den fremgangsmåten som er vanlig i bransjen følges. Dette betyr blant annet at ved salg gjennom eiendomsmegler, kan meglers pris­vurdering, som unntaksordning, legges til grunn der dette er vanlig praksis, som ved salg av andelsboliger.

Departementene er videre enige om at hovedhensynene i regelverket skal legges til grunn, slik at avhendingen skjer på den måten som gir det beste økonomiske resultatet for staten.