Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

18.4 Kap. 1719 Fellesutgifter og tilskudd til foretak under Forsvarsdepartementet

Bevilgningen under posten foreslås redusert med 18 mill. kroner gjennom reduksjon i administrasjonskostnader og lavere aktivitetsnivå. En midlertidig reduksjon i 2005 vil ikke innebære operative konsekvenser av betydning.

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, slutter seg til Regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet registrerer at Regjeringen bryter budsjettavtalen med Fremskrittspartiet gjennom det fremlagte forslag til Revidert nasjonalbudsjett. Disse medlem-mer viser til at det inngåtte budsjettforliket skulle sikre Forsvaret stabilitet og forutsigbarhet i forhold til de utfordringer og oppgaver tidligere års underbudsjetteringer og det såkalte overforbruket for 2004 skal ha en negativ innvirkning på årets budsjett. Disse medlemmer ser det som naturlig og nødvendig å opprettholde forsvarsbudsjettet på det nivå som ble lagt til grunn i budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet for 2005. Disse medlemmer vil derfor opprettholde det nivået som ble vedtatt for 2005. Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.

Bevilgningen under posten foreslås redusert med 25 mill. kroner ved å trekke inn mindreforbruket fra 2004. Gjenstående bevilgning på posten til være tilstrekkelig til å dekke Norges forpliktelser overfor NATO i 2005.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.