Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

17.9 Kap. 4618 Skatteetaten

Posten omfatter gebyrinntekter ved utleggsforretninger som utføres av de ordinære namsmenn for skattefogdkontorene. Det foreslås at bevilgningen under post 1 Utleggs- og tinglysingsgebyr (Namsmannen) økes med 12 mill. kroner. Økningen skyldes helårsvirkningen av at rettsgebyret og multiplikator for begjæring om tvangsfullbyrdelse økte fra 1. juli 2004, og virkningen av at multiplikatoren for avholdte utleggsforretninger økte fra 1. januar 2005, samtidig som multiplikatoren for begjæring om tvangsfullbyrdelse ble ytterligere økt.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.

Posten omfatter gebyrinntekter ved utleggsforretninger som skattefogdkontorene selv utfører. Det foreslås at bevilgningen under post 5 Gebyr for utleggsforretninger økes med 12,5 mill. kroner. Økningen skyldes de samme forhold som er nevnt ovenfor under post 1 Utleggs- og tinglysingsgebyr (Namsmannen).

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.