Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

17.7 Kap. 1634 Statens innkrevingssentral

Det vises til omtale under kap. 2410 Statens lånekasse for utdanning post 1 Driftsutgifter, vedrørende overføring av flere oppgaver knyttet til innkreving av misligholdte studielån fra Statens lånekasse for utdanning til Statens innkrevingssentral. Det er lagt opp til at oppgaveoverføringen skal foretas i to faser, og at hele omleggingen skal være fullført i 2009. Første fase av omleggingen skal starte innen utgangen av 2005 og medfører at aktiviteter tilsvarende 15 årsverk overføres fra Lånekassens hovedkontor i Oslo til Statens innkrevingssentral i Mo i Rana. Merkostnadene for Statens innkrevingssentral i 2005 er anslått til 9,4 mill. kroner, hvorav engangskostnadene utgjør 3,6 mill. kroner og driftskostnadene 5,8 mill. kroner. I engangskostnadene inngår blant annet utgifter til opplæring, utvikling av grensesnitt og konvertering av saker. Driftskostnadene omfatter blant annet kostnader til lønn, husleie og utskriving av krav.

Det foreslås på denne bakgrunn å øke bevilgningen under kap. 1634 post 1 Driftsutgifter med 9,4 mill. kroner.

Det foreslås å øke bevilgningen under kap. 1634 post 1 Driftsutgifter med 12,3 mill. kroner. De økte utgiftene er knyttet til innkreving som utføres for eksterne oppdragsgivere. Bevilgningen under kap. 4634 post 2 Refusjoner foreslås økt tilsvarende.

Samlet foreslås bevilgningen under posten økt med 21,7 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.