Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Generelt om kontroll­virksom­heten

I fjorårets melding ble det redegjort for beho­vet for å ansette en juridisk sekretær i full stilling i ut­valget fra 2005, til erstatning for den ekstra sekretær­stillingen på 20 PST som var utlånt fra sivilombuds­mannen. Utvalget rettet 8. november 2004 en henvendelse til Presidentskapet vedrørende behovet for en heltidsansatt juridisk sekretær i utval­get samt at ord­ning med at sekretariatslederen var tilknyttet sivilombuds­mannen ikke lengre var hensiktsmessig. Ved budsjett­behandlingen ble begge stillingsopprettelsene god­kjent. Stilling som juridisk sekretær ble utlyst i november 2004 og ny sekretær tiltrådte 7. februar 2005. Utvalget har nå fått etablert et selvstendig sekretariat hvor formålet er å øke kvaliteten i gjennomføringen av utvalgets in­speksjoner, og optimalisere bruken av utvalgsmed­lemmenes tid og kompetanse.

Det er avholdt et orienteringsmøte mellom KRU og utvalget hvor det ble orientering om KRUs virksomhet, etter at KRU i 2003 bl.a. fikk et permanent sekretariat som ledd i ar­beidet med å styrke koordinering og synergier mel­lom EOS-tjenestene. En foranledning var også at ut­valget hadde bedt en av tjenestene om innsyn i et do­kument som var utarbeidet på oppdrag fra KRU, men som befant seg i tjenestens arkiv. Tjenesten hadde forespurt KRU, som i utgangspunktet mente at "KRU-dokumenter" faller utenfor utvalgets innsyns­rett fordi KRU er et fellesorgan for departementene, og som sådan utenfor kontrollområdet. Også innsynsspørsmålet ble diskutert i møtet med KRU. Utvalget tok opp disse problemstillingene i brev 3. mai 2004 med KRU, ved lederen, assisterende departements­råd i Justisdepartementet. I brev 8. desember 2004 opplyste KRU at saken var oversendt Justisdepartementets lovavdeling til ut­talelse. Saken er derfor ikke avsluttet.