Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innstilling fra Stortingets presidentskap om å nedsette en særskilt komité som skal avgi innstilling til Stortinget om St. meld. nr. 17 (2004-2005) om makt og demokrati

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 141 (2004-2005)
  • Dato: 17.03.2005
  • Utgiver: Stortingets presidentskap
  • Sidetall: 1
  • PDF

Innhold

Til Stortinget

Presidentskapet har mottatt brev av 4. mars 2005 fra Senterpartiets, Venstres og Kystpartiets stortingsgrupper. De tre gruppene anmoder om at det blir oppnevnt en spesialkomité etter forretningsordenen § 14 første ledd til å behandle St.meld. nr. 17 (2004-2005), og at samtlige partier på Stortinget blir representert i komiteen.

§ 14 første ledd bestemmer:

"Finner Stortinget eller avdelingene det nødvendig, kan det unntaksvis nedsette særskilte komiteer til å behandle en enkelt sak eller saker av et bestemt slag. Oppnevning til slike særskilte komiteer foretas av valgkomiteen, ...."

Presidentskapet finner at anmodningen om å oppnevne en spesialkomité bør imøtekommes.

Oppnevningen av medlemmene skal foretas av valgkomiteen. Spesialkomiteen skal konstituere seg selv ved å velge leder og første og annen nestleder.

Presidentskapets flertall, alle unntatt Inge Lønning, finner at spesialkomiteeen bør sammensettes av de 10 medlemmene av kontroll- og konstitusjonskomiteen, og at den i tillegg får et medlem fra hver av de tre partigruppene som ikke er representert i denne komiteen.

Presidentskapets mindretall Inge Lønning finner det ikke riktig å begrense valgkomiteens frihet ved oppnevningen av spesialkomiteen på annen måte enn ved å uttrykke en forutsetning om at alle partigrupper skal være representert.

Presidentskapet viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

Med hjemmel i § 14 i Stortingets forretningsorden nedsetter Stortinget en særskilt komité som skal avgi innstilling til Stortinget om St.meld. nr. 17 (2004-2005) om makt og demokrati. Komiteen oppnevnes av valgkomiteen.

Oslo, i Stortingets presidentskap, den 17. mars 2005

Jørgen Kosmo

Inge Lønning

Lodve Solholm

Ågot Valle

Odd Holten

Berit Brørby