Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Eirin Faldet, Trond Giske og Torny Pedersen, fra Høyre, Afshan Rafiq, lederen Sonja Irene Sjøli og Olemic Thommessen, fra Fremskrittspartiet, Ulf Erik Knudsen og Karin S. Woldseth, fra Sosialistisk Venstreparti, Magnar Lund Bergo og May Hansen, fra Kristelig Folkeparti, Dagrun Eriksen og Ola T. Lånke, og fra Senterpartiet, Eli Sollied Øveraas, viser til de respektive partiers merknader i forbindelse med behandlingen av St.prp. nr. 1 (2004-2005).

Komiteen viser til brev av 24. november 2004 fra Barne- og familiedepartementet (vedlegg) vedrørende post 64 Tilskudd for enslige mindreårige flyktninger og asylsøkere som tas til etterretning.

Komiteen vil bemerke at tilleggsbevilgningene har sin begrunnelse i at en større del av utbetalte tilskudd i 2004 gjelder barnehager som ble etablert i 2003. Komiteen vil minne om at bevilgningene i saldert budsjett hadde et mål om å etablere 12 000 nye plasser. Komiteen mener det er grunn til å være bekymret over at det ikke ser ut til at dette målet nås.