Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra Miljøverndepartementet v/statsråden til energi- og miljøkomiteen, datert 12. mars 2004

Jeg viser til energi- og miljøkomiteens brev av 8. mars 2004 vedr. dok.8:30 (2003-2004) og dok.8:36 (2003-2004), der departementet snarest bes opplyse om tidspunkt for ferdigstillelse av motorferdselprosjektet. En nærmere vurdering av forslagene vil følge i eget brev.

Forvaltningen av motorferdsel i utmark er for tiden gjenstand for et forsøksprosjekt i åtte kommuner, med grunnlag i lov om forsøk i offentlig forvaltning. Forsøket skal klarlegge hvorvidt formålet med motorferdselloven kan oppfylles bedre ved å kople praktiseringen nærmere opp til lokale planvedtak og planprosesser etter plan- og bygningsloven.

Som det fremgår av St. prp. nr. l (2003-2004) for Miljøverndepartementet hadde forsøket opprinnelig en ramme på tre år, men denne er foreløpig forlenget til å gjelde hele vintersesongen 2003-2004. Departementet har imidlertid, på bakgrunn av en ny henvendelse fra Utmarkskommunenes sammenslutning (på vegne av seks forsøkskommuner), under vurdering en forlengelse av forsøket til 1. mai 2005.

Ønsket om forlengelse av forsøket skyldes det faktum at flere av kommunene kom sent i gang med planarbeidet. Det er ønskelig fra et evalueringssynspunkt med et erfaringsmateriale som strekker seg over minimum to sesonger. Forsøket evalueres av NINA Lillehammer og sluttrapport forventes 2. halvår 2005.