Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Forsvarsdepartementet v/statsråden, datert 14. januar 2004

Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til sitt brev av 9. desember 2003 med invitasjon til statsråden til åpen kontrollhøring 26. januar 2004 i forbindelse med komiteens behandling av Dokument nr. 3:7(2002-2003)- Riksrevisjonens undersøkelse av effektivitet i planlegging og styring av felles forvaltningssystemer i Forsvaret. Etter nærmere gjennomgang av saken er komiteen kommet til at man i stedet vil be Forsvarsministeren om skriftlig svar på følgende spørsmål:

  • 1) Komiteen ber statsråden gi en kortfattet redegjørelse for prosessene rundt planleggingen og gjennomføringen av de ulike stadier i prosjektene som ledet frem til program Golf. Komiteen ber spesielt om en vurdering av hvorvidt endrede premisser og innspill fra ulike hold har påvirket arbeidet.

  • 2) Komiteen ber om statsrådens vurdering av om målsettingen om ferdigstillelse av program Golf innen utgangen av 2005 er realistisk.

  • 3) Komiteen ber om statsrådens kommentar til Riksrevisjonens påvisning av motstanden i Forsvarets organisasjon mot innføring av et felles integrert forvaltningssystem gjennom Golf. I den sammenheng bes statsråden redegjøre for hvilke tiltak som er gjennomført for å skape forståelse og positive holdninger til prosjektet.

  • 4) Ifølge Riksrevisjonen vil et nytt lønns- og regnskapssystem for Forsvaret kunne være i bruk fra 2004, men uten at kravene til systemet på vesentlige områder vil være innfridd. FO har anslått at systemet først vil være fullt utbygd i 2006 noe som innebærer at en full innfrielse av økonomiregleverkets krav tidligst vil kunne skje ved utgangen av 2006, det vil si tre til fire år senere enn forutsatt da Forsvaret ble innvilget forlenget overgangsordning. Komiteen ber om statsrådens vurdering av når full implementering kan forventes.

  • 5) Komiteen ber statsråden kort redegjøre for status på det første prosjektet i program Golf.

  • 6) Nylig ble forsvarssjefens militærfaglige utredning lagt frem. I den sammenheng bes statsråden redegjøre for hvilken betydning program Golf vil ha for omstillingen av Forsvaret.