Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra Riksrevisjonen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 16. oktober 2003

Vi viser til Kontroll- og konstitusjonskomiteens brev av 14. oktober 2003 vedrørende Dokument nr. 2 (2002-2003) som nå er til behandling i komiteen. Det bes opplyst hvor mange av de registrerte skriftlige begjæringer om innsyn til Riksrevisjonen i 2002 som ble innvilget og avslått.

Vi kan opplyse at av de 705 skriftlige innsynsbegjæringer som ble mottatt i 2002 ble 632 innvilget, mens helt eller delvis avslag ble gitt i 72 tilfeller. Delvis avslag følger av offentlighetsloven § 5a hvor det er opplysninger i ett dokument og ikke selve dokumentet som sådan som blir unntatt fra offentlighet. Vedlagt følger til orientering et internt notat hvor det redegjøres for hvilke type saker det ble bedt om innsyn i, hvem som har bedt om innsyn osv. Vedlagt følger også en tabellarisk oversikt over blant annet hjemmelsgrunnlag for de avslag som ble gitt.