Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra Kultur- og kirkedepartementet v/statsråden til familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, datert 17. januar 2003

Vi viser til brev av 13. januar 2003 fra Familie-, kultur- og administrasjonskomiteen. Departementet bes her om å vurdere forslaget som stortingsrepresentantene May Hansen og Magnar Lund Bergo lagt fram i Dok. nr. 8:31 (2002-2003):

"Stortinget ber Regjeringen vurdere å endre lov om film og videogram av 15. mai 1987, slik at aldersgrensene differensieres til 5-7-10-13-15-18 år, ledsagerregelen fjernes, og at det blir et lovforbud mot reklame på kino på filmer for barn fra 7 år og nedover."

Kultur- og kirkedepartementet har forståelse for den bekymring som ligger bak forslaget til endringer i film- og videogramloven. På den annen side ser vi at det kan anføres motforestillinger mot nye endringer i aldersgrensene, bl.a. hensynet til kontinuitet i ordningen.

Departementet mener derfor det er nødvendig å utrede saken nærmere før vi kan ta endelig stilling i saken. Departementet vil derfor sende saken på en bred høring og tar sikte på å legge saken fram for Stortinget i egnet form om mulig i løpet av vårsesjonen 2004.