Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen vurdere direkte statlig oppkjøp av Oslo kommunes aksjer i Hafslund ASA.

Forslag fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet:

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen å legge fram for Stor­tinget en vurdering av hvordan statens eierskap kan organiseres slik at det sikres flere norske eiermiljøer i kraftsektoren. Regjeringens vurdering må ha et regionalt perspektiv og inneholde en vurdering av de regionale energiselskapene som viktige aktører i markedet.

Regjeringen bes i denne sammenheng vurdere hvordan Statkraft kan videreutvikles som et sterkt energi­selskap i samspill med andre selskaper og hvordan staten kan bidra til dette.

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk ­Venstreparti:

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2004 å tilføre Statkraft 10 mrd. kroner i ny egenkapital for å styrke selskapet.

Forslag fra Høyre og Kristelig Folkeparti:

Forslag 4

Dokument nr. 8:114 (2002-2003) - forslag fra stortingsrepresentantene Sylvia Brustad, Bjørgulv Froyn og Grethe Fossli om nasjonalt eierskap i energimarkedet og forlengelse av fristen for Statkrafts pålagte salg - bifalles ikke.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti og ­Senterpartiet:

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen i sammenheng med revideringen av energiloven vurdere konkurransesituasjonen i det nordiske energimarkedet og i dette spesielt Statkrafts rolle og eventuelle dominans. Regjeringen skal ut ifra dette vurdere hvordan statens eierskap kan organiseres slik at det sikres flere offentlige eiermiljøer i kraftsektoren. Vurderingen skal også se på behovet for endringer i konkurranseloven for de situasjoner hvor det foreligger et velfungerende nordisk eller europeisk marked. Regjeringens vurdering må også ha et regionalt perspektiv og inneholde en vurdering av de regionale energiselskapene som viktige aktører i kraftmarkedet.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 6

Stortinget gir Regjeringen fullmakt til å omdanne Statkraft SF til et børsnotert selskap med 30 pst. innslag av private eiere innen to år.

Forslag 7

På statsbudsjettet for 2003 gjøres følgende endring:

Kap.

Post

Formål:

Kroner

950 91

Tilførsel egenkapital Statkraft SF, bevilges med

10 000 000 000

Forslag 8

Stortinget gir Regjeringen fullmakt til å omdanne Statkraft SF til et aksjeselskap.