Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev frå Kvinnherad Energi AS til energi-og miljøkomiteen, dagsett 26. mai 2003

Sidan komiteen var på synfaring 19. mai er det komme inn nye moment i saka som vi meiner bør takast med i komiteen si vurdering. Vi har fått tilsendt nabovarsel, datert 15. mai 2003, frå Rosendal og omland vassverk sin konsulent om bygging av vassbehandlingsanlegg i Muradalen. Prosjektet gjeld:

  • – bygging av behandlingsanlegg på 200 m2 med mønehøgd 7m nærast vegg i vegg med noverande kraftstasjon

  • – Legging av tilhøyrande 890 m vassleidning frå noverane inntaksdam og inn til kraftstasjonen.

  • – Bygging av 20m breid og 2,5 m høg inntaksdam i elveløpet.

Vi har fått opplyst frå formannen i vassverket om at planane er godkjend av Baroniet Rosendal.

Så snart vi mottok denne meldinga tok vi kontakt med vassverket med sikte på å samordna deira planar med den omsøkte opprustninga av Muradalen kraftverk, noko dei umiddelbart stilte seg positive til.

Ei slik samordning vil, slik vi ser det, gje høve til:

  • – Riving av eksisterande stasjonsbygning.

  • – Samling av alle tekniske installasjonar, inkl. nytt kraftverk, i ein og samme bygning der ein saman kan setja av ein forholdsvis større del av prosjektkostnaden til utforming av bygningen og tilpassing til naturen rundt.

  • – Legging av 900m høgspentkabel saman med ny vassleidning frå noverande inntaksdam og riving av eksisterande kraftline på same strekning.

Samordning av planane forutset løyve til opprustning av kraftstasjon og røyrgate i samsvar med alternativ 6. I motsett fall vert den gamle stasjonen ståande og vassverket byggjer nytt bygg utan å ha økonomisk handlefridom til å ta ynskjelege estetiske omsyn. Eit slikt utfall i saka vil føra til at både utbyggjar, verneinteresser og natur og miljø i Muradalen vert taparar.