Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sylvia Brustad, Rolf Terje Klung­land og Synnøve Konglevoll, fra Høyre, Øyvind Halleraker, Siri A. Meling og Leif Frode Onarheim, fra Fremskrittspartiet, Øyvind Korsberg og Øyvind Vaksdal, fra Sosialistisk Venstreparti, Hallgeir H. Langeland og Ingvild Vaggen Malvik, fra Kristelig Folkeparti, Ingmar Ljones og lederen Bror Yngve Rahm og fra Senterpartiet, Inger S. Enger, viser til Dokument nr. 8:34 (2002-2003) om en statlig låne- eller garantiordning for de som får vansker med å betale ekstraordinære høye utgifter til strøm, om å øke satsene til lys og varme i bostøtten til å bli mer i samsvar med de reelle utgiftene og om å vurdere endringer i, eller dispensasjon fra NVEs forskrifter om fakturering.

Komiteen mener det er viktig å hjelpe husholdninger som i denne situasjonen med ekstraordinære utgifter til strøm får alvorlige problemer med å betale strømregningen.

Komiteen viser til Innst. S. nr. 126 (2002-2003) Innstilling fra kommunalkomiteen om tilleggsbevilgning til dekning av utgifter knyttet til økte strømpriser for bostøttemottakere, og de ulike partienes respektive merknader og forslag.

Når det gjelder spørsmålet om dispensasjon fra NVEs forskrifter om fakturering, viser komiteen til brev fra statsråd Einar Steensnæs, datert 6. februar 2003, vedlagt.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti mener at muligheten for å betale strømregninga månedlig må bli et fast tilbud.

Disse medlemmer vil derfor foreslå:

"Stortinget ber Regjeringen vurdere å endre, eller gi dispensasjon fra NVEs forskrift, "Forskrift om måling, avregning og samordnet opptreden ved kraftomsetning og fakturering av nettjenester" slik at månedlig fakturering kan gjennomføres på permanent basis."