Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Forholdet til EØS-avtalens regler om statsstøtte

Etter EØS-avtalens artikkel 61 er statsstøtte som vrir eller truer med å vri konkurransen ved å begunstige enkelte foretak eller produksjonen av enkelte varer i utgangspunktet forbudt, med mindre annet følger av unntakene i avtalen. Forslag til framtidig tilskudd til AFI og forholdet til EØS-avtalens art. 61 om statsstøtte er vurdert i samarbeid med Nærings- og handelsdepartementet (NHD). I vurderingen er det lagt vekt på om forslaget innebærer vesentlige endringer i forhold til omfang og innretning av dagens støtteordning.

Departementet har etter tilråding fra NHD valgt å notifisere ESA om endringen i støtteordningen. Det tas forbehold om godkjennelse fra ESA.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, viser til sine innledende merknader og har ut over det ingen merknader.

Komiteens medlemmer fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti tar omtalen i proposisjonen til orientering.