Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 4: Brev fra Kommunal- og regionaldepartementet v/seniorrådgiver Jostein Selle e.f. til Finansdepartementet v/Finansmarkedsavdelingen, datert mars 2002

Vi viser til brev av 08.03.2002 vedrørende ovennevnte forslag fra stortingsrepresentantene Per Sandberg, Siv Jensen og Gjermund Hagesæter. Finansdepartementet ber i brevet om eventuelle kommentarer til understående avsnitt fra forslaget på side 3:

"KPS garanterer for foretak på samme måte som for kommuner. Det kan stilles spørsmål ved om det er i strid med kommuneloven at kommuner indirekte garanterer for andres næringsvirksomhet. Kommunale foretak som er kunder i private livselskaper kan ikke være med i Overføringsavtalen da ingen påtar seg pensjonsforpliktelsene dersom de går konkurs."

Kommuneloven gjelder ikke for KLP"s virksomhet. Kommuneloven er heller ikke til hinder for at kommunene er deltakere i KLP. Etter vår vurdering vil det således ikke være i strid med kommuneloven at KLP garanterer for foretak på samme måte som for kommuner.