Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Spørsmål fra Høyres stortingsgruppe til finansministeren, datert 11. desember 2001 med svar datert 12. desember 2001

Det vises til Stortingets behandling av St.prp. nr. 32 (2001-2002) "Ny saldering av statsbudsjettet medregnet folketrygden 2001". Vil det være i tråd med Stortingets bevilgningsreglement å øke kapittel 248, post 21 "Særskilte IKT-tiltak i utdanningen: Spesielle driftsutgifter, kan overføres, med 15 mill. kroner?

Svarfrist onsdag 12. desember kl. 10.00.

Svar:

I brev av 11. desember 2001 fra Høyres stortingsgruppe reises spørsmål om det vil være i tråd med Stortingets bevilgningsreglement å øke kap. 248, post 21 IKT-tiltak i utdanningen, med 15 mill. kroner.

Midler til særskilte IKT-tiltak i utdanningen budsjetteres i 2001 over kap. 249 Andre tiltak i utdanningen, post 21 Spesielle driftsutgifter, kan overføres.

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har uttalt at det pr. i dag ligger an til en overføring på om lag 30 mill. kroner fra 2001 til 2002 under den bevilgningen.

Finansdepartementet viser til bevilgningsreglementet § 4 første ledd der det uttales at budsjettet skal omfatte samtlige statsutgifter og statsinntekter i budsjetterminen, så langt de kan forutses når budsjettet blir endelig vedtatt. Denne bestemmelsen innebærer også at det skal budsjetteres realistisk. Det skal ikke føres opp mindre beløp enn det en antar blir faktisk utbetalt i budsjetterminen, men heller ikke høyere beløp. Kravet om realistisk budsjettering gjelder også for overførbare bevilgninger. Etter det som er opplyst fra Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, vil et tillegg under kap. 249, post 21 ikke kunne benyttes i inneværende termin. En forhøyelse av bevilgningen vil dermed være i strid med kravet til realistisk budsjettering i bevilgningsreglementet § 4 første ledd.