Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Samandrag

Ved behandlingen av St.prp. nr. 66 (1999-2000) Om Telenor, jf. Innst. S. nr. 242 (1999-2000), fattet Stortinget 14. juni 2000 blant annet følgende vedtak:

"Regjeringa får fullmakt til å selje staten sine aksjar i Telenor AS gjennom ein kombinasjon av emisjon og direkte nedsal av staten sine aksjar, men då slik at eigardelen utgjer minst 51 pst."

For å øke Telenors industrielle muligheter og verdien av statens aksjer foreslår Regjeringen i proposisjonen at statens eierandel i Telenor skal kunne reduseres ned mot 34 pst.

Regjeringen er kommet til at det vil være riktig for staten som dominerende eier i Telenor å legge til rette for at selskapet lettere skal kunne delta i strukturendringer som skjer innen bransjen. En legger til grunn at det vil være nødvendig for selskapet å delta i allianser med andre selskaper dersom det skal kunne opprettholde sin konkurransedyktighet på lengre sikt, og at dette også vil være den beste måten staten kan bidra til å sikre og øke aksjonærverdiene i selskapet på. Det legges til grunn at en reduksjon av statens eierandel i Telenor ASA vil skje gjennom en kombinasjon av emisjon og direkte nedsalg av statens aksjer.