Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Sammendrag

I proposisjonen legger Regjeringen fram forslag om godkjenning av nye investeringsprosjekter og endring av eksisterende prosjekter. Effektiv oppfølging av mål og planer på investeringssiden, tilpasning av prosjektporteføljen til økonomiske realiteter og behov for handlingsrom for prioriteringer som er gjort i St.prp. nr. 45 (2000-2001) Omleggingen av Forsvaret i perioden 2002-2005, er styrende for innholdet i proposisjonen. Utgangspunktet for godkjenning av Forsvarets investeringsprosjekter er budsjettproposisjonen. Investeringsproposisjonen brukes som et supplement til denne.

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Grethe Fossli, Gunnar Halvorsen, Tore Nordseth og Anne Helen Rui, fra Kristelig Folkeparti, Lars Rise og Anne Britt Stråtveit, fra Høyre, Ingvald Godal fra Fremskrittspartiet, lederen Hans J. Røsjorde og Per Ove Width, og fra Senterpartiet, Gudmund Restad, viser til sine merknader under de enkelte prosjekter.

Komiteen viser for øvrig til at en del av prosjektene som omhandles av proposisjonen er avhengig av Stortingets behandling av St.prp nr. 45 (2000-2001), Langtidsproposisjonen. Komiteen tar derfor forbehold om Stortingets behandling av Langtidsproposisjonen for de prosjekter dette gjelder.