Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Uttalelse fra sosialkomiteen

Komiteens utkast til innstilling har vært forelagt sosialkomiteen som i brev av 6. mars 2001 uttaler:

"Det vises til brev av 28.02.01 der justiskomiteen ber om sosialkomiteens uttalelse til utkast til innstilling til Dokument nr. 8:35 (2000-2001).

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet, Høyre og Senterpartiet, viser til merknadene i utkastet og har ingen ytterligere merknader.

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti viser til forslaget i Dokument nr. 8:35 (2000-2001), som lyder: "Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til en lov som regulerer transseksuelles rettigheter." Dette medlem viser også til begrunnelsen for forslaget, som er gitt i dokumentet. Dette medlem er glad for at departementet vil vurdere en særlov på dette området, og dette medlem forventer, i tråd med forslagets intensjoner, at konsekvensene av departementets gjennomgang blir at Regjeringen fremmer forslag om en særlov. Dette medlem mener, med bakgrunn i den utryggheten transseksuelle har opplevd, hva angår bortfall av behandlingstilbud, at arbeidet med en slik særlov må skje innen rimelige tidsrammer, slik at Stortinget får seg forelagt et lovutkast i løpet av første halvdel av neste stortingsperiode."