Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Bakgrunnen for meldingen

Justiskomiteen har ved flere anledninger bedt Regjeringen orientere Stortinget om ulike forhold knyttet til arbeidet med utlendingssaker. Regjeringen anser det hensiktsmessig å gi en samlet tilbakemelding i form av denne stortingsmeldingen.

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, lederen Berit Brørby, Odd Eriksen, Aud Gaundal, Einar Johansen og Leif Lund, fra Kristelig Folkeparti, Anita Apelthun Sæle og Ivar Østberg, fra Fremskrittspartiet, Torbjørn Andersen og Lodve Solholm, fra Høyre, Sverre J. Hoddevik og Erna Solberg, fra Senterpartiet, Magnhild Meltveit Kleppa, og fra Sosialistisk Venstreparti, Helge Bjørnsen, vil vise til at justiskomiteen ved flere anledninger har bedt Regjeringen orientere Stortinget om ulike forhold knyttet til utlendingssaker. Komiteen ser det som positivt at Regjeringen gir en samlet orientering om dette i en egen stortingsmelding.

Komiteen vil påpeke at parallelt med denne meldingen behandles St.meld. nr. 17 (2000-2001) om flyktning- og asylpolitikken i Norge. Komiteen vil derfor i all hovedsak komme med synspunkter, forslag og merknader til endringer i flyktning- og asylpolitikken i innstillingen til St.meld. nr. 17 (2000-2001).