Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 6: Brev fra Distriktsprogramrådet for Nordland til stortingsrepresentant Jørgen Kosmo, mottatt 15. januar 1999

Distriktsprogramrådet i Nordland er kjent med at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i et brev til kulturministeren har bedt om en skriftlig redegjørelse fra statsråden om status når det gjelder NRKs planer om start av lokale fjernsynssendinger i Østfold. Komiteen ber også om å få opplyst status når det gjelder samme sak i Nordland. Bakgrunnen er en henvendelse fra stortingsrepresentant Odd Holten (Kr.f.) Østfold.

Rådet er også kjent med at Østfolds situasjon ble tatt opp i Stortingets spørretime 16. desember i år i et spørsmål fra representanten Jørn Stang (Frp.) Østfold til kulturministeren.(Se utskrift.)

Distriktsprogramrådet i Nordland er tilfreds med at stortingsrepresentanter nå engasjerer seg i denne saken, men vi registrerer samtidig med en viss bekymring at det er Østfolds interesser som settes i fokus i de politiske reaksjonene etter styrevedtaket i NRK om å utsette sendingene på ubestemt tid.

Vi viser derfor til vedlagte notat om saken slik rådet kjenner den, der det klart går fram at Nordland hele tiden har vært prioritert foran Østfold i NRKs planer om utbygging av distriktsfjernsynet, og at Nordlands interesser derfor minst må behandles på linje med Østfolds.

Når det gjelder kompetanse, miljø, og tekniske og økonomiske forutsetninger for å drive egne fjernsynssendinger ligger forholdene bedre til rette for en snarlig start av slike sendinger i Nordland enn i Østfold. Det vil derfor være helt feil om Østfold nå skulle bli prioritert foran Nordland som følge av det politiske press som har kommet fra Østfolds representanter i denne saken.

Distriktsprogramrådet i Nordland vil derfor sette stor pris på om stortingsrepresentantene med tilknytning til Nordland kunne ta et initiativ for også å målbære Nordlands interesser i saken overfor departementet, ikke på bekostning av Østfold, men for å sikre at de to fylker i det minste får en likeverdig behandling.

Jeg viser ellers til det vedlagte notat og øvrige brev og innspill som har fulgt saken.