Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 3: Brev fra Kulturdepartementet til NRK AS, datert 24.januar 2001

  • 1. Kringkastingsavgiften

Stortinget har i Budsj.innst. S. nr. 2 (2000-2001) fattet følgende vedtak:

  • – Kringkastingsavgiften for fjernsynsmottakere skal i 2001 være kr 1 715.

  • – Tilleggsavgiften ved forsinket betaling av kringkastingsavgiften, og når melding ikke blir gitt etter reglene i lov av 4. desember 1992 nr. 127 om kringkasting § 8-1 andre ledd, skal være 15 pst. av kringkastingsavgiften.

  • 2. Distriktssendinger med fjernsyn

Kulturdepartementet redegjorde i St.prp. nr. 1 (2000-2001) om NRKs planer for etablering av distriktssendinger med fjernsyn i Nordland og Østfold. Flertallet i familie-, kultur- og administrasjonskomiteen uttaler i denne forbindelse flg. i Budsj.innst. S. nr. 2 (2000-2001):

"Komiteen sitt fleirtal, medlemene frå Arbeidarpartiet, Kristeleg Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, viser til at Stortinget ved handsaming av St.prp. nr. 1 (1996-1997) gjorde vedtak om å auka lisensavgifta med 40 kroner som dels skulle finansiera fullføring av utbygging av distriktsfjernsyn. Dette var før NRK vart omgjort til forvaltningsselskap, stifting og seinare aksjeselskap og låg som ein føresetnad ved overgang til nye selskapsformer. Stortinget var i St.prp. nr. 1 (1999-2000) orientert om at Kulturdepartementet meinte at NRK sjølv måtte avgjera korleis og på kva tidspunkt einskilde etappar av distriktssendingar skulle realiserast. Dette var grunngitt med at NRK då var eit aksjeselskap. Komitefleirtalet aksepterte dette under tvil, men forutsetter at distriktssendingane i Nordland og Østfold vart oppretta.

Det er i St.prp. nr. 1 (2000-2001) gjort greie for at regional fjernsynssending for Østfold vil verta etablert ved utgangen av år 2000. Fleirtalet har i ettertid fått informasjon om at NRK ikkje vil nå å realisere dette innan utgangen av året. Fleirtalet har merka seg at det i samsvar med NRK sine reviderte planar, ikkje vil verta etablert eigne distriktssendingar med fjernsyn i Nordland. Fleirtalet ser ikkje at ein kan gå tilbake på tidlegare føresetnader om eigne fjernsynssendingar i Nordland og Østfold."

Kulturdepartementet ber NRK om å legge komiteens forutsetninger til grunn for det videre planarbeid med distriktssendinger med fjernsyn i Nordland og Østfold.

  • 3. Radiodekning Barentshavet

Det ble ifm. med St.prp. nr. 1 (2000-2001) foretatt en interdepartemental funksjonsoverføring mellom Fiskeridepartementet og Kulturdepartementet mht. ovennevnte. Departementet vil komme nærmere til saken i et eget tilsagnsbrev til NRK.