Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Landbruksdepartementet v/statsråden til næringskomiteen, datert 13. juni 2000

Det vises til telefax av 13.06.2000 vedrørende brev av 08.06.2000 til Næringskomiteen fra Norges Bondelag om virkning av jordbruksoppgjørene i årene 1993-2000.

Landbruksdepartementet viser til at inntektsutviklingen for jordbruket ved alle jordbruksoppgjør siden 1993 har blitt basert på inntekter ved faktisk marked når en bedømmer inntektsutviklingen framover i tid. Bondelagets brev viser at det har vært noe ulik praksis for vurderinger av endringsutslagene av de målprisjusteringer som er fastsatt i oppgjørene. Når produsentprisene i år 2000 før oppgjør ligger 1,25 mrd kr under målprisnivået, blir det feil å forutsette at en reduksjon i målprisene ytterligere vil redusere det faktiske markedsprisuttak tilsvarende. I St.prp. nr. 82 (1999-2000) er det derfor lagt til grunn at faktisk prisuttak for kjøtt og egg vil reduseres tilsvarende reduksjonen i kraftfôrkostnader.

Landbruksdepartementet viser videre til proposisjonens kapittel 6 der det er redegjort for rammer og inntektsmuligheter ved faktisk marked og ved målprisnivå når alle elementer inklusive virkningen av skattefradragsordningen ses i sammenheng.