Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon til NATO-parlamentarikerforsamlingen

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 136 (1999-2000)
  • Dato: 28.03.2000
  • Utgiver: Valgkomiteen
  • Sidetall: 1
  • PDF

Innhold

Til Stortinget

Stortinget valgte 4. november 1997 medlemmer og varamedlemmer til NATO-parlamentarikerforsamlingen for perioden 1997/1998-2000/2001, jf. Innst. S. nr. 9 (1997-1998).

Som følge av regjeringsskiftet 17. mars 2000 er det to ledige medlemsplasser i delegasjonen etter Bjørn Tore Godal som har tatt sette i Regjeringen, og Dagrun Eriksen som har gått ut av Stortinget. I brev av 22. mars 2000 fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreslås det at Gunnar Skaug velges inn på den ledige medlemsplassen, mens Gunnar Halvorsen erstatter Gunnar Skaug som varamedlem. I brev av samme dato fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe foreslås det at Jon Lilletun velges inn på den ledige medlemsplassen etter Dagrun Eriksen.

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

I Stortingets delegasjon til NATO-parlamentarikerforsamlingen gjøres følgende endringer:

  • 1. Stortingsrepresentantene Gunnar Skaug og Jon Lilletun velges som nye medlemmer i stedet for Bjørn Tore Godal som har tatt sete i Regjeringen, og Dagrun Eriksen som har gått ut av Stortinget.

  • 2. Stortingsrepresentant Gunnar Halvorsen velges som nytt varamedlem etter Gunnar Skaug.

Oslo, i valgkomiteen, den 28. mars 2000

Kirsti Kolle Grøndahl

leder

Rigmor Kofoed-Larsen

sekretær