Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

Stortinget vedtok 26. oktober 1999 organisatoriske endringer i billighetserstatningsordningen, bl.a. bortfaller klageadgangen til Stortinget over Billighetserstatningutvalgets vedtak. Justisdepartementet har fastsatt ikrafttredelsestidspunktet for den nye ordningen til 20. november 1999. Etter vedtakets pkt. 3 skal klager over vedtak fattet av Billighetserstatningsutvalget før ikrafttredelsestidspunktet fremmes for Stortinget. De klager som fremmes i denne proposisjonen, er slike klager.

Utskrift av Billighetserstatningsutvalgets vedtak og dokumentene i samtlige saker følger vedlagt proposisjonen som utrykt vedlegg.

Etter redegjørelsen for Billighetserstatningsutvalgets arbeid inntatt i St.prp. nr. 97 (1998-99), har Billighetserstatningsutvalget behandlet 121 saker. Det er innvilget billighetserstatning i 42 saker med til sammen kr 3 445 000. Erstatningsutbetalingene i de enkelte sakene ligger mellom kr 30 000 og kr 150 000.