Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra Samferdselsdepartementet, statsråden, til Stortingets presidentskap, datert 1. juni 1999.

Den norske Bank (DnB) og Postbanken har i fusjonsplanen og fusjonsprospektet lagt til grunn at den foreslåtte fusjonen mellom de to bankene regnskapsmessig behandles etter reglene om kontinuitetsgjennomskjæring. Dette er omtalt i St.prp. nr. 76 (1998-99) Om samtykke til godkjenning av fusjonsplan for fusjon mellom Den norske Bank ASA og Postbanken AS kap. 4.3. Proposisjonen ble fremmet for Stortinget den 21. mai. Spørsmålet om regnskapsføring av fusjonen har vært grundig vurdert fra fusjonspartenes side. De har i denne forbindelse innhentet vurderinger fra eksterne konsulenter og Oslo Børs.

Som det fremgår av stortingsproposisjonen, har Kredittilsynet etter henvendelse fra Finansdepartementet uttalt at det finner det meget tvilsomt om det i denne konkrete saken er grunnlag for kontinuitetsgjennomskjæring. Kredittilsynet antar at de beste grunner taler for at fusjonen regnskapsføres etter oppkjøpsmetoden.

Finansdepartementet har i det vesentlige sluttet seg til Kredittilsynets vurdering, uten å trekke noen endelig konklusjon mht. spørsmålet.

På denne bakgrunn har styrene i DnB og Postbanken utarbeidet et supplement til fusjonsprospektet der det redegjøres nærmere for konsekvensene av en mulig endring av metoden for regnskapsføring av fusjonen, se vedlegg. Styrene i DnB og Postbanken har konkludert med at fusjonen vil være til beste for aksjonærene i DnB og Postbankens eier uavhengig av hvilken regnskapsmetode som legges til grunn. Samferdselsdepartementet som eier av Postbanken deler denne oppfatningen.