Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Finans- og tolldepartementets svar

Finans- og tolldepartementet uttaler blant annet :

«…

Generell merknad

Finansdepartementet vil i hovedsak vise til sin uttalelse i saken 23.2.99, gjengitt i Riksrevisjonens dokument. Riksrevisjonens etterfølgende bemerkninger viser etter departementets syn at det er en noe ulik fortolkning av enkelte punkter av undersøkelsens tallmateriale. Departementet er imidlertid enig i at likningsforvaltningen har et forbedringspotensiale på flere områder.

Både Finansdepartementet og Skattedirektoratet legger vekt på at (skatte)etaten arbeider systematisk med å innfri forbedringsbehov, herunder med å videreutvikle ressursregistreringssystemer og resultatstyringssystemer.

Spesielt om ressursbruken til "ledelse/støtte" …

Finansdepartementet vil peke på at begrepet "ledelse/støtte" er et sammensatt og dermed noe upresist begrep, som i denne forbindelse kan gi uheldige feilassosiasjoner. Begrepet omfatter så vidt forskjellige funksjoner som skranke/sentralbord, arkiv/drift, faglig veiledning/opplæring og administrasjon/ledelse. Skattedirektoratets oversikt over gjennomsnittlig ressursbruk fordelt på definerte oppgavekategorier for den samlede likningsforvaltningen viser … for årene 1997 og 1998: (s)umtallene er hhv. 37 pst. og 36 pst., som samsvarer godt med Riksrevisjonens anslag for de fem store likningskontorene i 1997…

… Bedre service er et av Regjeringens satsingsområder, og departementet har besluttet at dette området skal gis en særlig utdypende vurdering i etatens årsrapport for 1999, jf. tildelingsbrevet for 1999. …

Finansdepartementet vil derfor anføre at det administrativt ladede begrep "ledelse/støtte" (hvor publikumsservice er inkludert) kan gi grunnlag for misforståelser. … Departementet vil imidlertid slutte seg til Riksrevisjonens anbefaling om at skatteetaten kritisk bør vurdere ressursfordelingen mellom interne og eksterne funksjoner i utviklingen av etaten, bl.a. i forbindelse med den pågående organisasjonsgjennomgangen av likningsforvaltningen.»