Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til justisminister Aud-Inger Aure, datert 29. oktober 1998.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til den senere tids presseoppslag vedrørende Justisdepartementets praksis når det gjelder arbeids- og oppholdstillatelse. Komiteen viser spesielt til avisoppslag vedrørende søknad fra familien Johan Benad Ugland i Grimstad om oppholds- og arbeidstillatelse for to kvinner fra Peru.

Komiteen har merket seg statsrådens svar i spørretimen 28. oktober 1998 der det vises til Utlendingslovens § 8, 2. ledd som hjemmelsgrunnlag.

Komiteen ber om en redegjørelse for praksis for skjønnsutøvelse i tilknytning til 2. ledd i lovens § 8. Samtidig ber en redegjort for hvorvidt beslutningen om arbeids- og oppholdstillatelse hjemles i de forskrifter som er utarbeidet til støtte for lovens § 8.

Komiteen ber videre om en redegjørelse for hvilke konsekvenser nevnte beslutning har for behandling av søknader om arbeids- og oppholdstillatelser generelt.