Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen opprettholde de faglige ressurser som brukes på Programmet for Nord-Norge og styrke PP-tjenesten med en rimelig andel av de nye stillingene.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringa legge fram ei melding som set den spesialpedagogiske tiltakskjeda inn i ein større samanheng. Meldinga må m.a. ta opp forholdet til habiliteringstenesta og andre tilbod som overlappar tiltakskjeda, og tiltak som kan virke førebyggande og redusere behovet for tradisjonell spesialundervisning.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 3

       Kompetansesentrene opprettholdes på dagens nivå, for å ivareta de store utfordringene som ligger i begrepet tilpasset opplæring for alle barn, unge og voksne med særskilte behov.

Forslag 4

       Regjeringen anmodes om å fremme sak om forebyggende tiltak for å styrke lærernes kompetanse i klasseledelse og pedagogiske opplegg for å fremme elevenes sosiale kompetanse på den enkelte skole. Jf. professor T Ogdens undersøkelse.

Forslag 5

       Den fylkesvise audio- og synspedagogiske tjenesten skal fortsatt ha sin nåværende geografiske plassering. Tjenesten styres fra det kompetansesenter som fylkestjenesten naturlig hører inn under.

Forslag fra Høyre:

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringa oppnemne eit utval til å foreta ei brei vurdering av opplæringa for barn, unge og vaksne med spesielle behov, på bakgrunn av utviklinga etter at spesialskulelova vart integrert i grunnskulelova i 1975. I mellomtida skal det ikkje takast ressursar frå kompetansesentra.